asdf

James Bond habkönnyű küldetése

  • Szerző: P. Kristóf
Az egykori James Bond, vagyis Pierce Brosnan már nem az a könyörtelenül elegáns akciósztár, aki volt, így sokkal jobban szereti könnyed romantikus vígjátékokhoz adni a nevét, ami igazából nem is baj, mert legalább annyira jól áll neki ez a műfaj is.

Voltak idők, amikor az ír származású színész neve egyet jelentett a kőkemény férfiassággal, hiszen James Bond karaktere gyakorlatilag minden ehhez tartozó stílusjegyet magába tömörített. Lehet Pierce Brosnan-t bírálni és méltatni, de szerintem Sean Connery után ő volt a legjobb 007-es, így mondjuk az Aranyszem, vagy a Halj meg máskor után kicsit furcsa volt olyan alkotásokban látni őt, mint a Mamma Mia!, vagy a Válótársak, de hát egyértelműen idősödik, nem csinálhatja ugyanezt élete végéig, ráadásul jelentősen könnyebb az ilyen filmek forgatása, mint a különböző megerőltető mutatványokat felsorakoztató akciófilmeké. 

Százkarátos szerelem

Azóta volt időnk bőven megszokni a karakterváltozást, de most ért csak el a csúcsra, hiszen Emma Thompson oldalán szinte úszik a szerepben, nagyszerű párost alakítanak a kétszeres Oscar-díjas színésznővel. Őt viszont rendszeresen elcsúfították a filmjeiben, Banks úr megmentése és a Nanny McPhee, hogy csak két példát hozzak a közelmúltból, így üdítő látni őt teljes valójában és azt is sikerül megmutatnia, hogy még az ötvenen túl is irígylésreméltóan dögös.

Százkarátos szerelem

Az alapsztori, amibe belehelyezték a két nagyszerű színészt az, hogy pár éve elváltak, egyfolytában zsémbelődnek, de titokban még mindig szeretik egymást. Aztán amikor egy milliárdos csalásának következtében minden félretett pénzük és nyugdíjuk elúszik, kénytelenek összefogni a saját és gyermekeik jövője érdekében, Párizsba utaznak, hogy visszaszerezzék jussukat. Csakhogy nem megy ez ilyen könnyen, miután első tervük becsődölt, kétségbeesett lépésre szánják el magukat, a milliárdos esküvőjére belógva ellopják az eljegyzési gyémántot, hogy abból kárpótolják magukat. A tervük végrehajtásában otthonról érkezik segítség, a Harry Potter filmek  Peter Pettigrew-ja és Celia Imire képében.

Százkarátos szerelem

A film önmagában véve rendkívül egyszerű, szinte nincs is története, de a nagyszerű színészveteránok komédiázása olyan nagyszerű látvány és annyira szórakoztató, hogy ez egy pillanatra sem tűnik fel nekünk. Ezek a főleg komoly oldalukról ismert színészek igenis viccesek, őszinték és eredetiek, a kisujjukban is több tehetség van, mint sok, magát komikusnak nevező egyén egész életművében, így a nevetés abszolút garantált, de a filmnek mellettük van még egy másik titkos fegyvere. 

Százkarátos szerelem

Fogja az ilyen filmekre jellemző összes sablont és kifacsarja őket, gúnyt űz belőlük, megtöri őket és ez sokszor minden poénnál viccesebb, ettől lesz igazán üdítő a film. A zenei aláfestés kifogásolhatatlan, a legjobb barátok bevonulása pedig egyszerűen zseniális. A Red mindkét részében láthattuk, hogyan nyomulnak a vén profik, ezúttal pedig azt nézhetjük meg, hogyan szerencsétlenkednek. Mindkettő szórakoztató, mindkettőnek megvan a maga bája, ezért nem elemném ki egyiket sem, de a hasonlóság és a benne rejlő különbség elkerülhetetlen. 

Százkarátos szerelem

A Százkarátos szerelem egy habkönnyű humorbomba nagyszerű színészekkel, sablongyilkos jelenetekkel és egy cseppet sem bonyolúlt történettel, vagyis könnyed, de igényes szórakozást nyújt a felüdülésre vágyóknak, hiszen nem elgondolkodtató, nem komoly, de mégsem közhelyes, vagy felszínes. A teljes ellazuláshoz pedig a francia riviéra ékköve gondoskodik, hiszen a meseszép Cannes látványától még az idegek is kisimulnak, így egyben egy kis utazás ígéretével is kecsegtet Joel Hopkins harmadik nagyjátékfilmje, melyet csak ajánlani tudnék mindenkinek, aki másfél órára ki akar kapcsolni, de nem szeretne elbutulni az agysejtromboló ostobaságoktól, mint mondjuk az alpári-altáji humor.

Százkarátos szerelem

Színes, szinkronizált, francia vígjáték
Bemutató: 2014. 04. 24.
Rendezte: Joel Hopkins
Írta: Joel Hopkins
Szereplők: Emma Thompson, Pierce Brosnan, Timothy Spall, Tuppence Middleton, Louise Bourgoin
Fényképezte: Jérôme Alméras
Vágó: Susan Littenberg
Hossz: 93
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Art besorolással nem rendelkező alkotás
Korhatár besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (III.)

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon