asdf

Így készült a Dumapárbaj (werkfilm)

Hadházi László és Kiss Ádám 2015. január 15-től a hazai mozikban vívja meg párbaját a humor küzdő terén. A Dumapárbaj című magyar vígjátékban a stand up-osok mellett láthatjuk majd Eszenyi Enikőt, Jordán Adélt, Kamarás Ivánt.

Íme egy rövid werkfilm a film forgatásáról, amiben jól látszik, hogy remek hangulatban dolgoztak együtt humoristák és színészek.

A Dumapárbaj története:
KALMÁR TAMÁS (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé elkényelmesedett sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa – NAGY TÓBIÁS (Kiss Ádám). Tamás – ahelyett, hogy szembenézne önmagával - úgy hiszi, minden bajának Tóbiás és Vigéc, (Eszenyi Enikő) közös menedzserük az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölé kerekedjék. Próbálkozásai rendre balul sülnek el, s míg mi nevetünk szerencsétlenkedésein, Tamás egyre nagyobb slamasztikába kerül. Egyre romlik a kapcsolata feleségével és legrégebbi barátjával, a súlyosan beteg Vigéccel. Miközben szeretteitől eltávolodik, szakmailag is lecsúszik, hihetetlen haknikon próbál pénzt keresni. Megrendelik poénjait vidéki diszkókba, szánalmas céges rendezvényekre és még dúsgazdag horgászok is, mert „állítólag a humortól jobban harapnak a halak”. Végül egy mindent eldöntő dumapárbajra hívja ki Tóbiást, de a nagy csinnadrattával előkészített médiaesemény Vigéc, a menedzser rosszulléte miatt félbeszakad. A két rivális humorista Vigéc halálos ágyánál jön rá, hogy a jövőjük nem az ellenségeskedés, hanem a két generáció közös, egymást is ugrató poénegyvelege. A temetés végül igazi fekete komédiába illő megbékéléssé változik, vagyis mégis létrejön a dumapárbaj. Vigéc a túlvilágról hozza össze a két „szájkarate” sztárt.

Dumapárbaj a Facebookon is!

Megosztás facebookon