asdf

Házasság vs. Szerelem, avagy az a bizonyos első év!

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez egy újabb unalmas szerelmi történet, akkor téved! Másodjára is olyan izgalommal vártam, hogy megnézhessem a filmet, mint amikor először. Ennyire jó film a romkom műfajában régen volt már. A hangulata, a zene, a jelenetek, a poénok mindvégig érdekessé teszik azt a bizonyos első évet.

IGIAY LD30 224.NEF

Hatalmas szerelemből házasság, majd egy rossz házasságból még nagyobb, de újabb szerelem szövődik. Egy fantasztikus vígjáték mutatja meg azt, hogy milyen hibákat vagyunk képesek elkövetni. Viszont az is lehet, hogy ezek azok a lépések, amelyek rávilágítanak saját érzéseinkre és arra, hogy mit is várunk a párunktól. Aki házas azért, aki nem, azért nézze meg a filmet. Mindenki vonhat le tanulságokat. Ismerd meg a másikat mielőtt hozzá mész! Vajon kiléphetsz egy rossz házasságból? Van remény az igaz szerelemre? Ebben a filmben minden előfordul. A legelején megjelenő humor biztosít minket arról, hogy végig jól fogunk szórakozni. Dan Mazer legújabb filmje egyszerű, de mégis egy újfajta szerelmes történet. Ki ne ismerné Bridget Jones Naplója és az Igazából szerelem című filmeket?! Ezek az alkotások a maga műfajában kultusszá váltak. A két film producerei ismét egy fenomenális és egyben romantikus vígjátékkal rukkoltak elő. A kritikusok szerint Dan Mazer korábbi munkái (Borat, 2006 vagy Brüno, 2009) alapján nem reméltek ilyen jó romantikus komédiát. De úgy tűnik van érzéke a romantikához a rendezőnek. Teljes mértékben felülmúlja Bridget Jones vagy akár az Igazából szerelem szereplőinek történetét.

azabizonyos01

Az első néhány percben remek zenei alappal, mint egy videoklipben láthatjuk a két főszereplő megismerkedésétől az eljegyzésig való momentumait. Nat (Rose Byrne) és Josh (Rafe Spall) röpke 7 hónap után úgy döntenek, hogy összeházasodnak. Hétmérföldes boldogságukat semmi és senki nem ronthatja el. Úgy érzik a nagy Ő-t találták meg egymásban. Ám az a „fránya” házasság felfedi mindenki valódi arcát. Néhány hónap alatt kiderül, hogy főhőseink mégsem egymáshoz valók. Talán csak a szerelembe lettek szerelmesek és nem egymásba.

azabizonyos02

Szinte alig ismerik egymást, mégis belevágtak az ismeretlenbe. Elhamarkodott döntés volt a házasság vagy csak nem tudják helyén kezelni a dolgokat? Egy hasonló gondokkal küzdő párterapeuta próbál segíteni rajtuk. Idővel rájönnek, hogy kevés olyan dolog van, amit kedvelnek egymásban. Veszekednek apró dolgokon és még egymás szüleit sem bírják. Egy exbarátnő (Anna Faris) és egy új szerelem (Simon Baker) megjelenése csak fokozza az izgalmakat. Josh és Nat a házasságáért küzd, de ugyanakkor a kísértés is ott van előttük. Mi a fontosabb? A házasság vagy az igaz szerelem?

azabizonyos03

Mazer nem a szomorkodós romantikára ment rá, hanem életszerű helyzeteket teremt és a valódi gondokra helyezi a hangsúlyt. Mindezt úgy, hogy egyszerre marad poénos és olykor romantikus. A szereplők ontják magukból a hatalmas dumákat. És amitől ez a film mégis kicsit más, mint az eddig megszokott romantikus vígjáték, az a magában rejlő realitás. Bárki azonosulni tud akár a szereplőkkel vagy jelenetekkel, hiszen van benne szerelem, szakítás, házasság, gondok és új szerelem. Nem egy tipikus rózsaszín felhőkkel megálmodott házasságot mutat be, hanem a valóságot, tele érzelemmel.

Az-a-bizonyos-elso-ev

Egy fantasztikus romantikus angol-amerikai vígjáték, amelyben rengeteg megnevettető jelenet ad okot arra, hogy újra és újra megnézzük a filmet.

2013. február 28-tól a mozikban!

(I Give It a Year) színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 2013

Szereplő(k):  Rose Byrne (Nat) Rafe Spall (Josh) Anna Faris (Chloe) Simon Baker (Guy)

Megosztás facebookon