asdf

Colin Firth simán legyűri James Bond-ot!

A Kingsman parádésan figurázza ki a James Bond filmek klasszikus jegyeit, a kémfilm műfaji szabályait pedig olyan pofátlanul rúgja fel, hogy csak ámulunk és bámulunk. Na meg persze, eszeveszettül jól szórakozunk!

Matthew Vaughn nem félt újítani, ami a kémfilmeket illeti, csak tette a dolgát és kedve szerint rakta össze a 60-as, 70-es évek kémfilmjeinek modernkori változatát.Kingsman_jelenetfoto (17)Egy szupertitkos hírszerző ügynökség nem meglepő módon azért jött létre, hogy megmentse a világot, ha épp bajban van. Amikor meghal az egyik legjobb ügynök, elkezdik keresni utódját. Közben megismerjük a zűrös Gary Unwin-t, azaz „Töki”-t (Taron Egerton), aki autólopásért börtönbe kerül. A sittről a Kingsman-ek egyik öreg rókája, Harry Hart, vagyis "Galahad" (Colin Firth) hozza ki, akinek egykoron Töki apja mentette meg az életét. A jó modorú, angolosan elegáns kém, látja a fiúban a tehetséget, ezért felajánlja neki, hogy jelentkezhet a csapatába, és ha kiállja a próbát, akkor a titkosszolgálat ügynökévé válhat. Mivel csak a legkiválóbb válhat kémmé, ezért a verseny, ami lelkileg és testileg egyaránt kemény, olykor életveszélyes is. Miközben zajlik a kiképzés, a világ főgonosza címéért Samuel L. Jackson igyekszik minden őrültséget elkövetni. Az idegesítően beszédhibás milliárdos, Richmond Valentine (Samuel L. Jackson) végzetes csapásra készül az emberiség ellen, emiatt sürgőssé válik a Kingsman-ek akcióba lépése.

Kingsman_jelenetfoto (23)A Mark Millar képregénye alapján készült film történetében semmi új dologgal nem találkozunk, ami miatt mégis működik, az a Vaughn féle tálalás. Laza és kiszámíthatatlan filmet rakott össze. Ha hiszitek, ha nem, de Colin Firth (Bridget Jones, Igazából szerelem, A király beszéde, Káprázatos Holdvilág) úgy csap le bárkit, ahogyan eddig még nem láttuk se tőle, se mástól. Úriember mivoltát megtartva mészárol és nyírja ki a rossz arcúakat. Firth brutálisan akciózik és veszett mód jól áll neki. James Bond hozzá képest vattacukor.

Kingsman_jelenetfoto (3)

Spoilerezni nem szeretnék, de Colin Firth angolos távozása emlékezetes marad, de csak a templomos jelenet után. Samuel L. Jackson zseniálisan nem normális! Bár a szinkronban elkövetett túlzott sejpítés lehúzza a karakterét, de játékával hozza azt, amit kell. Ebben a filmben egy csepp visszafogottság sincs és nem is hiányzik. Minden benne van, ami egy kémfilmbe kell: titkosügynökség, nagyon cool kém cuccok, világot megmentő hősök, főgonosz, a főgonosz rossz lelkű társa, emberiséget veszélyeztető akció, vérrontás és happy and, de mindehhez beteg humor párosul. A kémfilmek határait mérföldekkel túllépi és agyament módon parodizálja a klasszikus stílusjegyeket. Vaughn újítása önfeledt szórakoztatást ígér és nem egy unalmas kémfilmet! A látvány egyszerűen zseniális, a humor székről leesős. Összességében fantáziadús, vakmerő mészárlós mozi! James Bond elbújhat a Kingsman-ek mögé! Csak ajánlani tudom, ha tömény szórakozás kell!

MoziStar: 10/10

KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT

Eredeti cím: The Secret Service
Színes, szinkronizált amerikai film
Műfaj: akció / vígjáték / kaland
Főszereplők: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong, Mark Hamill
Operatőr: George Richmond. Látvány: Paul Kirby. Írta: Mark Millar, Jane Goldman, Matthew Vaughn. Rendezte: Matthew Vaughn
Mozibemutató: 2015. február 12.
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő: 129 perc
Korhatár: 16
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon