asdf

Ben Stiller nem fél megélni az álmait

Walter Mitty titkos élete című film előzetese után felmerült bennem a kérdés, hogy mitől olyan nagy szám ez a film? Miért épp a Forrest Gump-hoz hasonlítják? Nos, kedves filmrajongók, ez az alkotás valóban lenyűgöző, magával ragadó, elgondolkodtat, és ami még fontosabb, hogy felébreszt! Egyszerűen megindító és mámorító.

Walter Mitty (Ben Stiller) egy balek, szürke kisegér, aki nem hogy nem élvezi az életet, de nem is tesz érte. A Life magazinnál képszerkesztőként dolgozik évek óta. Kilóg a sorból, negatívosnak hívja mindenki a cégnél, a nevét is csak közvetlen kollégája tudja. Kiválóan végzi a munkáját, de nem sok örömöt lel az életben, még az internetes ismerkedés sem megy neki. Viszont fantáziája olykor hihetetlennek és lehetetlennek tűnő kalandokba sodorja őt. Mondhatni ebbe az álomvilágba menekül el, ahol igazi hős lesz belőle és a legmerészebb álmait valósítja meg. Biztos te is átélted már azt, amikor azon kapod magad, hogy a gondolataid teljesen más univerzumba kalandoznak el, és megszűnik körülötted a világ. Valahogy így kell elképzelni Waltert is, aki álmodozás közben nem érzékel semmit a külvilágból.

 Walter Mitty titkos élete

 A Life magazin az utolsó nyomtatott példányra készül és egy világhíres fotós, Sean O'Connell (Sean Penn) képet küld Mittynek, ami a legutolsó szám címlapjára kerülhet. Viszont a 25-ös képkocka hiányzik, így a címlappal gond van, és a leépítés is megkezdődik a cégnél. Amikor a „negatívos” a rejtélyesen eltűnt negatív nyomába ered, teljes fordulatot vesz az élete. Ugyanis elkezdi átélni az álmait, és a legőrültebbnek tűnő vágyai egyszerre megvalósulnak. Kolléganője (Kristen Wiig), aki nagyon szimpatikus Walternek, biztatja őt, hogy járjon utána a dolognak, akár a világvégére is menjen el, ha szükséges, és ez így lesz. Walter oltári jó kalandokba és komikus helyzetekbe keveredik.

 Walter Mitty titkos élete

Az egész filmnek nagyon szép íve van. Az elején átéljük, hogy szürke, hétköznapi emberek vagyunk, majd jön a lehetőség, hogy dobbantsunk egyet, és elkezdjük élvezni az életet. Dinamikus, lehengerlő és tényleg magával ragadó dramaturgiával kápráztat el minket az alkotás. Nem is tudom, hogy hiányzott-e valami a filmből, hiszen kaptunk drámát, jó adag humort, apró romantikát, rengeteg kalandot, nagyszerű színészeket és egy jó kis történetet. Gratula a rendezőnek, Ben Stillernek! A képi világ és a zene csúcs volt. Az operatőr tudta a dolgát, nagyon jó kameraállásokat használt, élvezetes volt azokat a képsorokat nézni, amikor Mitty a világot járja (Izland, Grönland, Himalája). Összességében: élmény volt ez a mozi, ami felébreszt és ráébreszt, hogy ne csak álmodozz, kezdj élni!

 

WALTER MITTY TITKOS ÉLETE (12)

Főszereplők: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine. Zene: Theodore Shapiro.

Fényképezte: Stuart Dryburgh. Látvány: Jeff Mann. Írta: James Thurber, Steve Conrad

Rendezte: Ben Stiller

Mozibemutató: 2013. december 26.

Eredeti cím: The Secret Life of Walter Mitty

Gyártó: Twentieth Century Fox

Színes, amerikai film

Műfaj: kaland/vígjáték

Játékidő: 114 perc

Korhatár: 12

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon