asdf

Befejeződött a Veszettek forgatása

  • Szerző: MoziStar
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Megafilm gyártásában készülő film forgatása nyár elején kezdődött. A stáb június 10-én költözött Kazincbarcikára, ahol közel négy hetet töltöttek mielőtt visszatértek volna a budapesti forgatási helyszínekre, – Csepelre és a XVI. kerületben lévő volt Ikarus Művelődési Házba – ahol főképp belső jeleneteket vettek fel.
Várpalotán a forgatást augusztus 27-én kezdték meg, a város lakóövezetében csak pár forgatási napot töltve. A jelenetek többsége az inotai hőerőmű területén került felvételre. 
 
"Minimális csúszásaink voltak csak az eső miatt, amit sikerült behoznunk" – tekint vissza a forgatásra Goda Krisztina, a film rendezője, aki ismét Divinyi Réka forgatókönyve alapján készít filmet. "A napi feladatokat 99%-osan sikerült teljesítenünk és az egész forgatás hatalmas élmény volt. Jó volt Kazincbarcikával kezdeni, mert ott összeszokott a stáb, sok nehéz jelenetet megcsináltunk" – mondta Goda Krisztina, majd hozzátette, hogy nem volt kifejezetten kedvenc forgatási helyszíne, de nagyon szerette például a budapesti Ikarusban forgatott diszkójeleneteket. 
veszettek00
Fotó: The Orbital Strangers Project
 
Elmondta azt is, hogy Várpalotán kevésbé kerültek szoros kapcsolatba a lakossággal, mert alapvetően az inotai gyárban és a művelődési házban dolgoztak, de itt is tapasztalták a segítőkészséget és a jó szándékot, mint az emberek, mint az önkormányzat részéről. A rendezőnő, ebben a filmjében olyan fiatal színészekkel is dolgozott, akik a nagyközönség számára nem, vagy csak kevéssé ismertek. A közös munkát így értékelte: 
 
"Csupa jó színésszel dolgoztam együtt. Klem Viktor és ifj.Vidnyánszky Attila meghatározó alakjai lesznek a következő színészgenerációnak, de nagyon tehetségesnek tartom Béli Ádámot, Fritz Attilát és Bán Bálintot is, élmény volt velük forgatni. Fenyő Iván már egy régi munkakapcsolat, vele is jól dolgoztunk együtt."

Az egész nyáron át tartó munkát, a filmben Mátét alakító ifj. Vidnyánszky Attila is nagyon élvezte: "Úgy éreztem magam, mint egy óriási nyári táborban, aminek ne legyen vége soha. Nagy csapatmunka volt, felejthetetlen élmény, ahol már szinte nem is csak a film a fontos, hanem az is, hogy a társaság továbbra is megmaradjon" – mondta el.
veszettek01
Fotó: The Orbital Strangers Project
 
Színésztársa, Fritz Attila másképp élte meg a forgatást, amit leginkább egy elképesztő hullámvasúthoz hasonlított. "Számomra a legnehezebb volt, hogy egészen másféle koncentrációt igényelt ez a munka, mint a színház, ahol az ember az előadás során egy ívet játszik. Itt az adott napon kitűzött jelenetre kellett koncentrálni és abban a maximumot teljesíteni" – vélekedett a színész, aki a filmben Pacót játssza, és akinek 
 
Inota az egyik kedvenc forgatási helyszíne volt éppúgy, mint Bán Bálintnak a filmbéli Hipónak, aki a csepeli, gyári környezet mellett, ezen a helyszínen szeretett a legjobban forgatni. "Emberként visszatekintve a forgatásra ez egy nagyon kalandos nyár volt, amit világ életünkben emlegetünk majd és ötven éves korunkban visszaidézzük a felejthetetlen pillanatokat, amiből most ezret mesélhetnék. Színészként, ez egy nagy mérföldkő sok tekintetben" – meséli Bálint, aki kitér a Goda Krisztinával való közös munkára is. "Krisztával nagyon jó együtt dolgozni, mert 
nagyon határozott elképzelései vannak, ami megkönnyíti a munkánkat. Egy erős irányvonalat ad, tudjuk, hogy mit szeretne."
veszettek02
Fotó: The Orbital Strangers Project
 
A forgatás erősségének tartotta a jó szervezést, pontos tájékoztatást és a rendezővel való nagyon jó munkakapcsolatot Béli Ádám, Feri megformálója. "Amikor nem dolgoztam éppen, akkor is bent lehettem a setben, figyelhettem a rendező munkáját, kérdezhettem, és egy jó tanár türelmével válaszolt a stábból bárki, ami számomra nagyon jó élmény volt. Krisztával szuper volt együtt dolgozni, nagyon jó partner a munkában. Mindig azt éreztem, hogy nem csak meghallgatja, hanem átgondolja a felvetéseinket, mérlegeli a lehetőségeket, és ha el is utasítja, 
akkor is megvan a komfortérzetem, hogy meghallgattak, megértettek... ez szerintem fontos egy színésznek ahhoz, hogy jó viszonyt alakítson ki a rendezővel" – emlékszik a közös munkára Ádám.
 
A film másik főszereplője, a Jocit alakító Klem Viktor véleménye szerint egy óriási munka van mögöttük, egy jól megszervezett és kivitelezett gyártási folyamat után vannak. Nagy izgalommal várja az utómunkák végét és a film bemutatóját. 
 
A 73 naposra tervezett film forgatása szeptember 13-án ért véget. A munka hamarosan a vágással folytatódik. A Veszettek várhatóan jövőre kerül a mozikba. A film producere Kálomista Gábor.
Megosztás facebookon