asdf

A tesók megint odabasznak a Jump Streetben

  • Szerző: Simon
Menő srácok a gimiből, az egyetemre mennek drogot üldözni. Ki ne akarná az elcseszett egyetemi életét újra élni?! Most a Jump Streetben megteheted.
Ősz, egyetemi beiratkozás, izgalom, hogy ki lesz a tanár, ki lesz a tuti barát, új szerelmek. Még izgalmasabb, ha korábbi tapasztalatok alapján, újra élheted az egyetemi éveidet, de már minden gigszert kikerülhetsz. Schmidt (Jonah Hill) és Jenko (Channing Tatum)  egy elbénázott középiskolás menet után, egyetemre megy, hogy elkapják egy új drog terjesztőjét. Még mindig Ice Cube a parancsnok, de a Jump Street 21-et a koreaikat visszavásárolták, így maradt a 22, ahol a vietnámi Jézus az Úr. A feladat ugyanaz beilleszkedni és elkapni a terjesztőt.
22JS_jelenetfoto (16)
A tesók nagy hévvel és egy kis izgalommal vágnak bele a nagy buliba. Jenkonak azért gondot okoz, mi van ha most is ő lesz a szerencsétlen lúzer és megint Schmidt lesz a menő csávó. Az egyetemisták, már nem a hülye gyerek tini gimisek. Őket nem lehet egy kapucnis felsővel és vállra dobott táskával átverni. Hamar kiderül, hogy Jenko szexi teste és bájos mosolya kevés, vagy Schmidt bénázása ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő informátort. Több furmányosságot kell bevetniük Végül a 21 Jump Streetben lesittelt tesi tanárt látogatják meg a hűvösön, hogy némi tanáccsal lássa el őket, hogy is fogjanak hozzá. Persze egy ilyen börtönös szituban a korábbi sérelmek kifigurázása elkerülhetetlen, de a kellő infót megkapják.
22JS_jelenetfoto (5)
Az unalmas egyetemi órák helyett, mindenki megtalálja azt, amire talán mindig is vágyott. Jenko végre önmaga lehet az egyetemi foci csapatban (amerikai), és új "tesóra" lel Zookban (Wyatt Russell - Kurt Russell és Goldie Hawn fia). Felszabad-e adni egy tesó önfeláldozó szeretetét az újdonságért? A tesó tényleg csak lehúz, vagy csak a megszokottól szeretnénk elszakadni és várjuk hogy az élet nyakon öntsönk minket egy vödör jegesvízzel? Haver és tesó nem ugyanaz, de ezt Jenko szép lassan el is felejti. Amíg Jenko az új élet reményét a fociban találja meg, addig Schmidt egy gyönyörű fekete lányban. Szex, kaland és szerelem. Mi kell még? Hát egy jó nagy pofon az élettől, de leginkább a parancsnoktól. Mindezt egy kínos vacsora és sírva vonyítós röhögés kíséretében, a film legjobb részében. Hogy tesók egymásra találnak-e újra, hogy a barátság lehet-e a régi, hogy Schmidt megmenti-e Jenkot? Már csak a film végén derül ki, képesek-e újra együtt odab@szni a rossz fiúknak.
22JS_jelenetfoto (2)
Hogy mit várunk a filmtől? Channing Tatumot, Jonah Hillt, ás egy jó kis beszólogatós, kicsit durva, pikáns akció vígjátékot. Eddie Murphy féle Axel Foleyt egy mai egyetemista filmben. A ma már divattá vált stáblistás végiginézést itt is érdemes kivárni, hogy megtudjuk, milyen lesz a 40 Jump Street.

22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG 

Eredeti cím: 22 Jump Street

Színes amerikai film

Főszereplők: Channing Tatum, Jonah Hill, Wyatt Russell, Ice Cube.
Operatőr: Barry Peterson. Látvány: Stevce Saklad
Írta: Michael Bacall, Oren Uziel. Rendezte: Phil Lord, Chris Miller

Mozibemutató: 2014. augusztus 21.

Műfaj: akció / vígjáték

Gyártó: Sony Pictures

Játékidő: 112’

Korhatár: 16

Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon