asdf

A legkisebb a legőszintébb és a legviccesebb!

Ismét vakációzni ment a Griswold család, de ez most nem az a család, akik a '90-es években ejtették rabul a közönséget, Chevy Chase-zel az élen, aki hatalmas fekete pontja a 2015-ös filmnek!

A Griswold családfők megrögzötten ragaszkodnak Walley World-höz, hiszen annak idején Clark (Chevy Chase) is elvitte családját a mesés vidámparkba. Fia, Rusty (Ed Helms) is úgy dönt, hogy felrázza a lassan unalmassá való családi életből feleségét, Debbie-t (Christina Applegate) és két gyermekét egy kis kiruccanással arra a helyre, amely sok szép emléket idéz fel benne. A forgatókönyv kísértetiesen hajaz az előző négy (Családi vakáció - 1983, Európai vakáció - 1985, Karácsonyi vakáció - 1989, Vegasi vakáció - 1997) vakációs filmhez. Épp ezért egy cseppet sem akar többnek, jobbank vagy másnak látszani a Vakáció, amit John Frances Daley és Jonathan M. Goldstein rendezett.Vakacio_jelenetfoto (1)A film ugyan Chevy Chase klasszikussá vált 1983-as komédiájának újragondolása, és az összes poént láttuk már más filmekben, de megállja a helyét, működik, amit a szereplőgárdának köszönhetünk. A történetről - ami sablonos - sokat nem érdemes beszélni, mert az előzetes felvázolja a lényeget. Viszont a jelenetek, a karakterek, ami a humor legfőbb forrása, rengeteg pozitívumot rejtenek magukban. A párbeszédek hullámzóak, néhol unalmas, néhol alpári, néhol mocskosul vicces.

Vakacio_jelenetfoto (2)Már az utazás előtt beindul a poén áradat, kezdve a Rusty által bérelt családi autóval, ami furán néz ki és tele van rejtélyes funkciókkal. Egyértelmű, hogy az út nem lesz egy egyszerű menet. Tudjuk, hogy nem ússza meg a család galiba nélkül. A két srác állandó konfliktusa adja a legviccesebb pillanatokat. Kevin (Steele Stebbins) és James (Skyler Gisondo) teljesen különböznek, ami jó okot ad egymás szekálására, szívatására, és ezt nagyon jól prezentálja a legkisebb Griswold. Steele Stebbins egy igazi kis rohadékot formál meg, de szerethető formában, minden beszólása fergeteges, a hülyeség őszinte arckifejezéssel dől belőle, ami nagy röhögést vált ki a nézőből. A kaland és az "összezártság" felfedi a családtagok rejtett énjét. Kiderül, hogy Debbie a főiskolán durvábban nyomta a bulikat, mint azt gondoltuk volna, ő volt a campus party királynője, akit Buli Bula néven ismertek a diákok és mai napig beszélnek róla. Christina Applegate erre a szerepre szuper választás volt, a szende, életunt anyukába bújt partyarcot is úgy alakítja, hogy nem bírod ki nevetés nélkül, főleg amikor a régi egyetemén részt vesz egy sörivós versenyen, aminek nem lesz jó vége. Az apa megszállottsága Walley World iránt már-már szánalomra méltó, de közben aranyos is. Ed Helms, ahogy megszokhattuk, ismét hozza a tipikus lúzer karaktert, illetve őszinte és kedves családapa énjét is megmutatja. Chris Hemsworth üde színfoltja a filmnek, aki szuperhősködés közben is értett a vicchez, de itt aztán gátlástalanul bedobja magát.Vakacio_jelenetfoto (7)A film erőssége a poénok időzítésében és lendületében rejlik, de kevés, ahhoz, hogy klasszikussá váljon. A poénok sajnos nem elég eredetiek, mindet láttuk már valahol, túlságosan kiszámítható a cselekmény. A kezdeti kellemes lendület a film végére elfáradni látszik. Tény, hogy sokat lehet nevetni a Vakáción, de nagy meglepetésre nem kell számítani. Viszont, ha igazán ki akarsz kapcsolni, akkor ebben segít a film, nincs agyalás, csak szórakozás.

MoziStar: 6/10

VAKÁCIÓ

Eredeti cím: Vacation
Színes, szinkronizált amerikai film
Műfaj: vígjáték / kaland
Gyártó: New Line Cinema, Warner Bros.

Írta és rendezte: John Frances Daley, Jonathan M. Goldstein
Főszereplők: Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Leslie Mann, Charlie Day, Michael Pena
Fényképezte: Barry Peterson
Zene: Mark Mothersbough
Látvány: Barry Robinson

Mozibemutató: 2015. augusztus 27.

Játékidő: 99 perc
Korhatár: 16
Forgmalmazó: InterCom

Megosztás facebookon