asdf

5 ok, amiért érdemes megnézni a Megdönteni Hajnal Tímeát

Kétségkívül az elmúlt években sok olyan magyar film született, amire pocséklásnak tűnt kifizetni azt a mozijegyet. Na, de berobbant nekünk Hajnal Tímeja egykori gimis osztálytársaival, hogy igazán jól szórakozzunk.

Herczeg Attila rendezéséhez és Csurgó Csaba forgatókönyve mellé párosult néhány jó színész, akik összehoztak nekünk egy ütős kis vígjátékot. Van 5 okunk arra, hogy miért nézzük meg ezt a filmet.

 Megdönteni Hajnal Tímeát

  1. Újjászületett a magyar vígjáték?

A kritikusok szerint igen! Herczeg Attila bevállalta és nem a már jól ismert színészeket hívta meg filmjébe, ezzel frissítve a megszokott szereplőgárdát. Így végre nem csak Fenyő Ivánt vagy Csányi Sándort láthatjuk, hanem Simon Kornélt (Szabadság, szerelem, Coming out, Társas játék-sorozat) Lengyel Tamást (Jóban Rosszban) vagy akár Szabó Simont (Moszkva tér, 56 csepp vér) is egy jó magyar vígjátékban játszani, ami akár kultfilmmé válhat.

  1. Állati jók a párbeszédek

Vicces és trágár, amennyire kell. Bögöcs dumái fergetegesek, szóviccei „fájdalmasak”, de szórakoztatnak. Szabó Simon kellemes orgánuma fokozza csak igazán a hangulatot, ami Szarmageddonnak nem nevezhető, vagy mégis? Alpári viccek, görcs nélkül. Tény, hogy a film készítői nem fogták vissza magukat, és ez már hiányzott a magyar filmekből!

  1. Szerethető karakterek, akik hitelesek

Egyszerű, hétköznapi emberek, akikkel bárki tud azonosulni. Hiteles alakítások.

Horváth Dani (Simon Kornél): átlagos pasas, aki kicsit tutyi-mutyi úri fiú

Hajnal Tímea (Osvárt Andrea): a majdhogynem saját magát játszó színésznő bájos, mint egy tinilány, aki a jófiúba szeret bele

Bögöcs (Szabó Simon): egy igazi bunkó, szókimondó és számító, akinek azért van szíve is

Gábor (Lengyel Tamás): egy dögös rosszfiú, aki egy szoknyapecér

Virág (Jordán Adél): törékeny és érzékeny pszichológus, aki kissé naiv, érzelmekkel teli

Nikki (Szandtner Anna): közönséges prosti, aki bármit bevállal (ugyan rövid szerepe van, de megtanultuk egy életre, hogy Nikki: 2 „k”-val!)

  1. Romantikus, de inkább vígjáték

Kicsit Hollywood-os, kicsit bájos, jellegzetesen magyar, de nem a tipikus happy end-el fejeződik be a film. Minden hibája ellenére is, ez a film: szórakoztató! Bögöcs bunkósága, és egyben humora elviszi a hátán az egészet, ami talán nem is baj. Egyáltalán nem erőltetett és rengeteget lehet rajta nevetni. Még nosztalgia hangulatot is áraszt, így akár feleleveníthetjük a saját érettségi/osztálytalálkozónkat.

  1. Sablonos, de működik

Jókora adag amerikai vígjátékot tudnánk felsorolni, ami hasonló vígjátéki elemekre épül, mint a Megdönteni Hajnal Tímeát, de magyar viszonylatban eddig az elmúlt évtizedben senkinek sem sikerült ilyen jól használni mindezt, mint  a 'Herczeg Attila és Csurgó Csaba' duónak. Jó színészek, könnyed sztori, ütős poénok.

Megdönteni Hajnal Tímeát

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! 

Megosztás facebookon