asdf

Lexikon

A harcos

A híres bokszoló, "Irish" Micky Ward kezdő éveinek krónikája.

A hasonmás

Dosztojevszkij klasszikusának filmadaptációjában a hatalmas népszerűségnek örvendő Jesse Eisenberg (Szemfényvesztők, Social Network – A közösségi háló, Zombieland, Adventureland – Kalandpark) játssza a főszerepet, szerelmének tárgyát pedig a Jane Eyre, Alice Csodaországban, A nyugtalanság kora című filmekből jól ismert Mia Wasikowska alakítja. Richard Ayoade előző filmjéhez, a Submarine-hez hasonló, egyedi látásmódú mozit rendezett, amely mindvégig magával ragadja a nézőt.

A házban

Napjaink legismertebb és legnépszerűbb francia rendezője, Francois Ozon a Swimming Pool óta a legizgalmasabb filmjét készítette el. A torontói FIPRESCI-díj után a rangos ’A’ kategóriás San Sebastianban a fődíjat és a legjobb forgatókönyv díját megnyerő alkotás a ravasz történet mellett remek alakításokat is tartogat a nézők számára. Franciaország után Európa más országaiban is hatalmas sikerrel vetítik Ozon thrillerét.

A házmester

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során.

A Hipnotizőr

Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

A Hit paradicsoma

A Hit Paradicsoma, Ulrich Seidl boldogságkeresés trilógiájának második része. A Paradicsom trilógia három darabja: a Szeretet, a Hit és a Remény alcímeket kapta (Paradise: Love, Paradise: Faith, Paradise: Hope). A részeket elsősorban az érzelmileg elidegenedett világunkban történő, sajátos boldogságkeresés metaforája köti össze, illetve az, hogy az egyes filmek főszereplői rokonok; az első részben kenyai szexturistaként szerelmet kereső hölgy lánya lesz a harmadik rész főszereplője, a második részben pedig nővérét, Anna Mariát ismerjük meg.

A hívás

Hátborzongató thriller Halle Berry főszereplésével egy eltűnt lányról és annak utolsó segélykérő telefonhívásáról.

A hobbit - Smaug pusztasága

A hatalmas sikert elért A hobbit – Váratlan utazás folytatódik, a trilógia második felvonása pedig még több kalandot ígér.

A hobbit - Váratlan utazás

A gyűrűk ura óriási sikerét követően Peter Jackson ismét visszatér középföldére, hogy ezúttal A hobbit című Tolkien könyvet keltse életre. A történetből ezúttal is trilógiát készít, ez az első része.

A holnap határa

Tom Cruise ismét egy különlegesen látványos, nagyköltségvetésű sci-fi/akciófilmben.

A jó, a rossz és a csúf

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától.