asdf

Régi klasszikusok új köntösben

Sokak szerint kiveszett a vállalkozói szellem Hollywoodból. Ez persze ilyen formában nem igaz, hiszen sok tehetséges filmkészítő „rohangál” az álomgyárban. Csak hát a mai gazdasági világválság miatt a stúdiók nem szívesen választják a járatlan utat a sikeres helyett.

A kérdés az, hogy meddig mehetnek el? Hol lesz az a határ, ahol már azt mondjuk, hogy nem kérünk több remake-t? Vajon a Csupasz pisztoly „újrahasznosításánál” fog betelni a pohár vagy a West Side Story-nál?

1. Csupasz pisztoly

Aligha nem a remake-ellenesekből a legzajosabb felháborodást Leslie Nielsen örök klasszikusának, a Csupasz pisztolynak az újra értelmezése váltotta ki. Nem csoda, hiszen ha van olyan film, amihez nem szabadna hozzányúlni, az pont ez, hiszen az első része még mai szemmel is rengeteg felhőtlen pillanatot tud okozni. A projekt már most előrehaladott állapotban van, hiszen kiderült, hogy kik írhatják a forgatókönyvet és ki alakíthatja a főszerepet.

leslie_ed

Az új film scriptjét az Éjszaka a múzeumban forgatókönyvírói, Thomas Lennon és R. Ben Garant körmöli, de most jön a lényeg: Leslie Nielsen legendás szerepét a Másnaposok egyik sztárja, Ed Helms öltheti magára. Nagyon magas előtte a léc, amit nehéz lesz megugrania. Mi mindenestre nem várjuk tűkön ülve a filmet….

2. West Side Story

Kapaszkodjatok meg, mert kemény hírrel érkezünk: újra leforgatják a West Side Story-t!  Lehet, hogy tényleg kezd bealkonyodni az álomgyár felett, ha a producerek arra a döntésre jutottak, hogy remakelni kell egy tíz Oscar-díjat nyert, 1961-es mesterművet!

Steven-Spielberg_612x460

A projekt a FOX stúdió égisze alatt készülne el, és eddig úgy fest, hogy Steven Spielberg neve fog szerepelni a rendezői széken.  Legalábbis arról szól a fáma, hogy eléggé érdeklődik a filmterv iránt. Igazából ezt már kommentálni sem tudjuk és nem is akarjuk. Vajon mi lesz a következő húzása Hollywoodnak? Újra elsüllyesztik James Cameron tizenegy Oscar-díjat nyert hajóját, a Titanicot?

3. Knight Rider

David Hasselhoff filmes pályafutásához két nagy nevű sorozatot tudunk párosítani. Az egyik a Baywatch, és a Knight Rider (1982). A négy évadot megért szériában David Hasselhoff a főszereplőt, Michael Knight-ot alakította, aki a különleges funkciókkal felszerelt autójával próbált meg minél több ügyet megoldani. A kultikus tv-sorozatot többször is megpróbálták már feléleszteni.  Először 1991-ben - tévéképernyőről 1986-ban búcsúzott a széria - kapott egy tv-filmet Knight Rider 2000 címen, amit 2008-ben egy új, fiatalosított tv-sorozat követett. Sajnos a projekt tiszavirág életűnek bizonyult, mindösszesen egy rövid évadot élt meg. Ám Hollywood most úgy döntött, hogy elérkezett a Knight Rider újabb „ráncfelvarrásának” az ideje.

chris_david_krider

Egyelőre konkrétumok még nincsenek, de egyre több „hang suttogja”, hogy a mostanság nagyon felkapott Chris Pratt (Galaxis őrzői, Jurassic World) ülhet KITT kormánya mögé, míg az „okoskocsi” Danny McBride hangján szólalhat meg. Hamarosan bizonyára több hír is napvilágot fog látni, de az egyszer biztos, hogy sokkal több értelmet és lehetőséget látunk ebben, mint a klasszikus Csupasz pisztoly-remake-ben.

4. Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van

Mielőtt a szívetekhez kapnátok, gyorsan leszögezzük: nem újra feldolgozni akarják a Mrs. Doubtfire-t, hanem folytatni! Robin Williams meghatóan vicces vígjátéka a maga idejében bizony klasszikusnak számított, és ha végig nézünk a mai vígjáték-piacon, láthatjuk, hogy nem sok időt álló komédiát sikerült a filmgyárosoknak letenni az asztalra. De a Mrs. Doubtfire ilyen, ami, ha bármikor megy a tv-ben, biztosan megnézzük egy tál popcorn-nal a kezünkben.

robbinw_Mrs. Doubtfire

A helyzet az, hogy Mrs. Doubtfire sem élvezheti tovább a jól megérdemelt nyugdíjas éveit, ugyanis a stúdió újra munkába állítja. Egyelőre semmi konkrét információ nem szivárgott még ki a filmmel kapcsolatban, csupán két dolgot tudunk: nem remake, hanem folytatás lesz és Robin Williams ismét rúzst és parókát fog ragadni.

5. A múmia

Ebben az esetben sem hagyományos értelembe véve remake-ről van szó, hanem inkább reboot-ról. Bárhogy is legyen, azaz egy dolog biztos, hogy a Múmiát régen sem a forradalmian új sztorija miatt szerették a filmrajongók, hanem a főszereplő páros miatt. Az 1999-ben bemutatott filmmel robbant leginkább a köztudatba az ellenállhatatlan Rachel Weisz és a mára már méltatlanul mellőzött Brendan Fraser. Kettőjük között csak úgy szikrázott a levegő, a párbeszédeik végig frissek és csipkelődősek voltak. Ahogyan azt mondani szoktuk: működött a kémia köztük a vásznon. Az első rész nagy sikere után a készítők úgy döntöttek, hogy még egyszer kiássák Imhotep-et. Nem sokáig húzták az időt: 2001-ben már be is mutatták a franchise második részét, a Múmia visszatér című filmet. Ezúttal is öröm volt látni Rachel Weisz-t és Brendan Fraser-t, akiknek jócskán meggyűlt a baja a frissen feltámasztott kopasz múmiával, aki elrabolta a leginkább az anyjára ütő fiúkat, Alex-et. A Múmia második részének sikerült azt is elérnie, amit nem sok folyatás tud elmondani magáról: minőségben felülmúlta az első részt!  A siker pedig ezúttal sem maradhatott el: a 98 millió dollárból forgatott filmnek sikerült „hazai pályán” átlendülnie a 200 milliós bevételi álomhatáron, a nemzetközi eredményekkel együtt pedig bőven 400 millió felett fejezte be a mozis hódító hadjáratát. A harmadik részre azonban Rachel Weisz már nem tért vissza. A filmet látva egyáltalán nem csodálkozunk a döntésén. Méltatlan lezárása volt a trilógiára duzzadt Múmiának.

themummy-billyray

Öröm az ürümben, hogy nem remake-elni szeretnék az első rész eseményeit, hanem teljesen újra indítani a történet: új szereplők, új ellenség.  Egyelőre a rendező személyéről voltak pletykák, de a szereplőgárda kiléte még ismeretlen, de ha sikerül túlszárnyalniuk a borzalmas sikeredett Múmia: A sárkánycsászár sírját, akkor már elégedettek leszünk. Mindenestre sajnáljuk, hogy nem láthatjuk többet Brendan Fraser-t és Rachel Weiss-t együtt múmiák ellen menekülni, mert olyan párost nehezen fognak találni, akik képesek ennyire működtetni egy filmet.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon