asdf

Több, mint 100 millió dollár fölött van a Gravitáció

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ezen a héten az egész világ a súlytalanság körülményei között élt. Alfonso Cuarón különleges 3D-filmje, a Gravitáció (Gravity, már a mozikban) egyszerre aratott elképesztő kritikai és közönségsikert, sőt, a legnehezebb terepen is győzött: a filmes kollégákat is meghódította.

James Cameron például „minden idők legjobb űrfilmjének” nevezte a történetet, melyben Sandra Bullock és George Clooney marad magára és sodródik a csillagok Az Egyesült Államokban több mint 3.500 moziteremben kezdték vetíteni a Gravitáció-t, és a hétvégén több mint 55 millió dollárért vettek rá jegyet: októberben még soha nem mentek az USA-ban ennyien moziba. Öt nappal a premier után az alkotók újra ünnepelhettek, ezúttal a világszerte összegyűlt első 100 millió dollár bevételt. Ebből 68,5 millió az Egyesült Államokban, 35,8 millió pedig a világ Észak-Amerikán kívüli filmszínházaiban jött össze.

Gravitáció

A film itthon is csillagászati eredményeket ér el: egyetlen hétvége alatt majd 40.000 néző volt rá kíváncsi, egy hét alatt pedig közel 55.000 néző élte át a csodálatos űrtörténetet.

Közülük nagyon sokan voltak, akik a 3D élményt is keveselték, és az IMAX-moziban nézték meg a szokatlanul látványos művet. A film valószínűleg az év nagy sikere lesz: a hétvégén (október 10. és 13. között) is nagyon sok moziban látható. Játssza (természetesen 3D-ben) a Corvin, a Lurdy, az Óbuda, a Pólus, a Mammut és a Sugár; vidéken a Kecskemét Malom, a tatabányai, békéscsabai, a szeged Belvárosi, az ajkai, a Ceglédi, az egri Uránia, a gyöngyösi, a gödöllői,a hévízi, a jászberényi, a nagykanizsai, a pápai, a salgótarjáni, a soproni elit, a szekszárdi, a szombathelyi Savaria valamint a különleges változat kedvelőinek a CC Arena IMAX és a CC Westend 4DX.

Október 14-én hétfőtől a Gravitáció minden fontosabb magyarországi mozi műsorán megtalálható lesz; így a következő mozik is elkezdik vetíteni: Cinema City Sopron, CC Szolnok, CC Zala, CC Szombathely, CC Veszprém, CC Nyíregyháza, CC Kaposvár és CC Duna Plaza.

Kritika a filmről itt!

Megosztás facebookon