asdf

Sikoly a mátrixban

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
Csütörtökön a legváratlanabb események hozzák rá a frászt minden horror- és filmrajongóra a mozikban. Az Oscar-jelölt Stacy Title rendezőnő filmje, a Bye Bye Man - A rettegés neve igazi borzongató élményt ígér.

Egy kegyetlen démoni lény tartja rettegésben egy kisváros lakóit, és aki csak kimondja a nevét, vagy akár rá gondol a Bye Bye Man-re, különös dolgokat tapasztal a környezetében. Az áldozatok tudatára hat a gonosz erő, fura dolgokat kezdenek el látni, úrrá lesz rajtuk a pánik, és megszállottan próbálják megőrizni a gonosz erő létezését.

bye-bye-man-01A kísértetfilm nyomozóját a Mátrix sztárja, a kirobbanó formában lévő Carrie Anne Moss játssza, aki maga is nagy rajongója a műfajnak és a rendezőnőnek. „A horrorfilm a legjobb terápia. 90 perc totál rettegés, és aztán jön az óriási megkönnyebbülés. Ez az egyik leghatásosabb módszer, hogy elengedjük a felgyülemlett stresszt.” - mondta lelkesen a színésznő egyik interjújában, aki egyébként elmondása szerint nagyon félős, és még a forgatókönyvet is férje társaságában olvasta el. „Nagyon izgalmas és egyszerre parás a Bye Bye Man története. Mikor először beszélgettünk a film ötletéről Stacyvel (rendező), totál fóbiás lettem. Nem mertem egyedül maradni otthon és még a film címét sem mondtam ki hetekig.” – tette hozzá a Mátrix sztárja, akit a forgatások alatt kollégái folyton ugrattak és ’Bye Bye Man rád talált’ feliratú cetliket rejtettek el az öltözőjében. „Legalább mindig tudták a stábtagok merre járok. Ha valaki egy elhaló sikolyt hallott, akkor biztos lehetett benne, hogy az én vagyok.” – mondta nevetve Carrie Anne Moss.

Már csak pár nap és rejtélyes halálesetek, hisztéria, hallucinációk rázzák fel a hazai mozinézők kedélyeit. Egy biztos: a Bye Bye Man mindenkire rá talál…

Megosztás facebookon