asdf

Box Office: Taroltak az őrzők

Nem az volt a kérdés, hogy a hétvége után átveszik-e a vezetést a bevételi lista élén Star-Lordék, hanem, hogy mennyivel. Hát Drax alaposan elverte a konkurenciát!

A százmilliós határ előtt nyitott a rizikós képregény-adaptáció

A Disney-Marvel duó ismét megcsinálta! Méghozzá úgy, hogy egy olyan csapatot vezettek be a saját univerzumukba, akiket jóformán a hardcore rajongókon kívül nem sokan ismerhettek. Nem csoda, hogy emiatt ráfeküdtek a marketingre is: rengetek előzetest, tv-spotot, karakterplakátot és már-már túlzásba vitt képgalériát hoztak nyilvánosságra. A befektetés megtérülni látszik, ugyanis A galaxis őrzői 2014 legjobb nyitányát és mindenidők legjobb augusztusi premierjét könyvelhette el a maguk „szerény” 94 millió dolláros startjával! Nyomon követve a csütörtöki és pénteki bevételi adatokat illetve a kimagaslóan pozitív tengerentúli kritikákat – 93%-os tetszési indexen áll a Rotten Tomatoes-on - várható volt, hogy szépen fognak csilingelni a kasszák.  Ezzel két dolog is bebizonyosodott. Az egyik, hogy amihez a Marvel hozzányúl, az még mindig arannyá változik. A másik pedig, hogy Chris Pratt ezzel az eredményével nagyon közel került ahhoz, hogy valódi A-listás blockbuster sztárrá váljon. Ha a Jurassic World-öt is ilyen szép sikerre tudja vezetni, akkor nem lesznek gondjai a jövőben.

A 170 millióból forgatott popcorn film a tengerentúlon is nagyon szépen teljesít: 66 millió dollárt szedtek össze Rocket-ék, amivel együtt a film összbevétele már meg is haladta a 160 millió dollárt. És még be sem mutatták mindenhol! Ezzel az eredménnyel nagyon úgy fest, hogy Marvel új képregényfilmje beváltotta az elemzők várakozását: a különc szuperhős-csapat nem csak a Galaxist, hanem 2014 nyári blockbuster szezonját is megmentette.

box_office_agalaxisorzoi_#1

Szépen kerekedik Scarlett Johansson is

Na, nem a színésznő terhességére gondolok, hanem a Lucy c. filmjére, ami ugyan óriási pofont kapott Gamorától, mégis a készítési költségeihez mérten remekül helytáll! Az 58%-os nézői zuhanás ellenére sikerült újabb 18 milliót gyűjtenie Luc Besson-nak, amivel a film Amerikában már 78 millió dollárnál jár. A 40 millió dolláros budget-et két hét alatt majdnem sikerült megduplázniuk, így A galaxis őrzői ellenére is szép sikert ért Lucy!

box_office_lucy_top#2

Zeusz fiába nem szorult sok spiritusz

Ellenben Herkules izomzata nem duzzad a sok zöldhasútól. Dwayne Johnson ide vagy oda, a félisten új feldolgozása ezúttal már a dobogó legalsó fokára sem fért fel. Az óriási, 62%-os nézői esés után ezen a héten már csak 10 millió dollárt tudott gyűjteni a Palvin Barbarával kiegészített színészi stáb, amivel a film még csak a készítési költségek (100 millió) kicsivel több, mint a felét, 52 millió dollárt tudott visszatermelni. A világ többi részét kicsit jobban érdekelte a görög hős. Ennek fényében a 108 milliós összbevétel már kozmetikázik egy kicsit a mérlegen. De ez még mindig nagyon kevés ahhoz, hogy Herkules visszatérjen a filmvászonra.

box_office_herkules_top4

Mark Wahlberg is a milliárdosok klubjában!

A Paramount-nál zsíros prémiumokat fognak osztogatni a karácsonyi céges vacsorán, ugyanis az újra indított Transformers-franchise legújabb darabja, A kihalás kora felrobbantotta az 1 milliárd dolláros határt. Michael Bay által vezetett Autobotok ennél nem is válaszolhattak volna frappánsabban az őket ért irgalmatlan negatív kampányhadjáratra. El kell fogadniuk a fanyalgóknak azt a tényt, hogy még minimum egy rész erejéig biztosan nem fogunk megszabadulni Optimusz fővezértől!

box_office_transformers4_egymilliard

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. A galaxis őrzői

2. Lucy

3. Get On Up

4. Herkules

5. A majmok bolygója: Forradalom

6. Repcsik: A mentőalakulat

7. A megtisztulás éjszakája: Anarchia

8. Szexvideó

9. Szerelem a végzetem

10. Az üldözött

Megosztás facebookon