asdf

Jones Szabad állama (Free State of Jones) – Első előzetes

Megérkezett az első kedvcsináló Gary Ross (Az éhezők viadala) új alkotásának, a polgárháborús világba kalauzoló Jones Szabad államá-hoz. Matthew McConaughey ezúttal lőporillatú hős lesz!

Ígéretesnek néz ki a Jones Szabad állama! Az amerikai történelemkönyv egyik legnépszerűbb fejezete, a függetlenségért vívott polgárháború számtalan rendezőt megihletett már. Ezúttal Gary Ross-on volt a sor, hogy elmeséljen egy olyan történetet, amiről eddig keveset hallottunk.

A történet középpontjában Newton Knight (Matthew McConaughey) áll, aki egy ideig sorkötelezett katonaként valóban harcolt a Függetlenségi Háborúban, méghozzá a déliek oldalán, akik többek között a rabszolgaság eltörlésért küzdöttek. Az egyszerű farmerből avanzsált katona, amikor rádöbben, hogy a háború mennyire megsínylette a családját, - elveszítette a fiát is - úgy dönt, hogy hazatér. Jones megyében feltüzeli a hozzáhasonló szegényeket, bujdosó katonákat és rabszolgákat, akikkel együtt kikiáltják a szabad és független Jones államot. Ehhez persze a délieknek is lesz egy-két szava.

A Jones Szabad állama/ Free State of Jones – Amerikai bemutató dátuma: 2016. május 13. A hazai premier még egyelőre nem ismert.Free-State-of-Jones-poster

Megosztás facebookon