asdf

Könnyed zene és valós problémák a SWING-ben

  • Szerző: Nikk
  • Forrás: A Company Hungary
December 4.-én mutatkozik be a legújabb magyar romantikus vígjáték, a SWING. Mindenkinek az életében akadtak már mély pontok, elhagyott a szerelmünk, nem volt miből befizetnünk a számlánkat, és úgy általában az egész világ összeesküdött ellenünk.

A SWING főhősei a megoldást egy új zenekarban látják, akiket egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával elkészült film egy könnyed, dögös zenével tűzdelt alkotás, amely minden korosztálynak szól.foto_takacs_attila_swing (14)„Nagyon szeretem ezt a könnyed, dögös zenei világot. Olyan családban nőttem fel, ahol mindig ilyen zenék szóltak vagy a magnóról vagy a nagybátyám által élőben a zongoráról, vagy éppen nagypapám vagy apám fütyülte ezeket borotválkozás közben. Nagyon belém ivódtak és szerintem az emberek is szeretik. Mindenki dúdolja és szereti mondjuk a Chattanooga choo- choo-t. Faltay Csaba zenei vezető és Fekete-Kovács Kornél hangszerelése nagyon jól visszahozta ezt a világot. ” – árulta el többek között a rendező, Fazekas Csaba, aki Bodzsár Istvánnal hat évvel ezelőtt kezdett el beszélgetni egy közös munkáról. Az alapötlet nem volt más, mint egy széles közönségnek szóló zenés film. Kezdetben nem a női vonal dominált, több ötletük is volt, melyek magyar zenékre épültek.

foto_takacs_attila_swing (1)Ónodi Eszter egy anyát alakít, aki a Mészáros Béla alkotta menedzserrel, Papp Mikivel romantikus kapcsolatba bonyolódik majd. „Létező probléma az anyaság vagy karrier kérdése, jól ismerem a saját életemből. Nem könnyű helyzet és komoly kihívások elé állít. Kilencéves iskolás a fiam, ezért teljes mértékben átérzem, mert az én életemben is sokszor mérlegelni kell a család és a gyerek érdekében. Ezeket a harcokat nap mint nap megvívom ugyanúgy, mint bárki más. Katival ellentétben ugyan nem kellett a karrieremet feladni, de többször előfordult már, hogy vissza kellett mondanom munkát. A gyerekszülés előtt egész másképp álltam hozzá, ha nem kaptam meg valamit, ma viszont már úgy tekintem ezeket a kudarcokat, hogy legalább többet tudok a fiammal lenni.” – árulta el Eszter. A filmben láthatjuk játszani Kulka Jánost is, aki fantasztikus élménynek nevezte ezt a munkát, különösen azért, mert Törőcsik Marival is dolgozhatott. A színész ezúttal egy transzvesztita bártulajdonos bőrébe bújt, akit a ruhákért felelős Lakatos Márk ajánlott be a szerepre.

A különleges koreográfiákat nem más, mint a Britain’s Got Talentet is megjárt Papp Timi álmodta meg. „Az előkészületek és a forgatás minden perce örömöt jelentett. Számomra a legemlékezetesebb Törőcsik Mari jelenete volt, ahogyan énekelt a travibár színpadán. Teljesen meghatódtam, meg is könnyeztem. Nem is tudtam, hova forduljak a végén, hogy ne lássák a többiek. Aztán hátranéztem, és azt láttam, hogy mindenkinek potyogtak a könnyei.” – nyilatkozta Timi.

Bodzsár István szerint az élet óriási ajándéka, hogy Törőcsik Mari elvállalta ezt a szerepet. „Még nagyobb öröm volt látni, amilyen vitalitással, energiával vetette bele magát a játékba. Többször elmondta, mennyire szerette a stábot és nagyon megkedvelte a rendezőt. Azt mondta, ő már messziről érzi a tehetséget és ez Csabában ott van.”foto_takacs_attila_swing (19)A rendező így emlékszik vissza: „Törőcsik Marival fantasztikus volt a közös munka. De hát milyen is lett volna… Szerencsére szerette, hogy tehetséges fiatalokkal van körbevéve és ez láthatóan rengeteg energiával töltötte fel. A munka elején elmondtam neki, mik lennének azok a dolgok akár külsőségekben, akár játékban, amikhez mindenképp ragaszkodnék. Ő elfogadta ezeket, én pedig elfogadtam az ő feltételeit. A forgatás során ezekhez aztán mindketten tartottuk magunkat, sőt itt-ott tágítottam is a határokat, ha sikerült meggyőznöm. Nem is tudtam volna elképzelni itthon mást erre a szerepre, aki már a puszta megjelenésével hitelesíti ezt a karaktert. Nagyon boldog vagyok, hogy a pályám része lett, hogy vele dolgozhattam.”

Maga Törőcsik Mari így tekint vissza erre a munkára: „Ma már nagyon ritkán futok át forgatókönyveket. Ezt a filmet sem a könyv miatt vállaltam el, hanem Bodzsár István producert ismertem, aki szívből ajánlotta. A színészeket tudtam, kicsodák, de a rendezőt nem ismertem. Én már nem vagyok toleráns, nem lettem volna boldog, ha nem jó a rendező. De szerencsére meggyőzött, és megszerettem a rendezőt is.”Swing_plakat_12V

Szereplők: Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska, Mészáros Béla, Kulka János, Csuja Imre, Szatory Dávid, Gáspár Tibor, Nagy Mari, Borbély Alexandra, Bezerédi Bendegúz
Műfaj: romantikus vígjáték
Korhatár:
A film előzetes korhatár besorolás alapján 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Premier:
2014. december 4.
Forgalmazó: A Company Hungary

Képek: Takács Attila

Megosztás facebookon